O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

sobota 25. prosince 2010

Biskupský chlebíček III.

Znovu jsem upekl "biskupský chlebíček" (41.), opět upravil oproti minulému pokusu recept...
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
6 polévkových lžic oleje
10 lžic mléka 3,5% (kupujeme teď plnotučné)
180 g cukru
jeden vanilkový cukr (20g)
200 g polohrubé mouky
300 g hrubé mouky
jeden sáček (12 g) kypřicího prášku
40 g rozinek
100 g kandovaného ovoce
Tvaroh, vejce, olej, mléko, cukr a vanilkový cukr jsem dal do domácí pekárny. Zapl program 10 Koláč / 1250g a do vznikající kašičky přisypal mouku, prášek do pečiva, kandované ovoce a rozinky. A pekl. Výtečné...
Jediný "stěžovatel" je Filípek :-) Prý mu to nechutná, protože je tam to kandované ovoce...

Žádné komentáře:

Okomentovat