O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

středa 16. května 2012

Klasika stálá

Směsi, co jsem si dovezl z Německa, jsou výtečné, znovu jsem opakoval Mehrkornbrot (191.) a Ciabattu (192.).
A dnes opakuji klasiku, chléb z bílé mouky (193.), v drobné úpravě klasické varianty:
240 g polohrubé mouky
260 g hladké mouky
350 ml vody
21 g droždí
2 čl kořenící (zeleninové) soli
50 g tuku (Stella)
2 PL ovesných vloček
2 PL pšeničných vloček
Program 5 rychlý / 1250 g / střední.

Žádné komentáře:

Okomentovat