O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 3. února 2013

Zvedli jsme normu

Že jsou děti zdravě žravé, "zvedli jsme normu" a dělám již palačinky z větší dávky:
1/2 l mléka (plnotučného),
1/4 l vody,
3 vejce,
375 g hladké mouky,
100 g ovesných vloček,
5 tbl umělého sladidla,
špetka soli.
Filípek těsto namíchal, já jej za chvíli mixérem zjemním a začnu "házet" palačinky - odhaduji, že jich bude cca 20.

Žádné komentáře:

Okomentovat