Minulou neděli jsem pekl karamelovník (242.) od Vitany, to už je taková klasika - prostě se nám v neděli navečer nechtělo do obchodu a bylo třeba zajistit dobrou snídani...
Včera jsem pekl a dnes zdobil dort pro Leničku, u příležitosti jejích pátých narozenin. Recept byl přesně dle receptu, který jsem tu už uváděl v textu První dort, jen zdobení je samozřejmě jiné...
Nečísluje se, není pečeno v domácí pekárně :-)
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
neděle 26. května 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Krásný a suprový recept na dort. Chci se vás jen zeptat, využíváte při pečení nějaký hnětač? Ptám se jen proto, že mám v plánu si nějaký pořídit a nevím, zda to má smysl.
OdpovědětVymazat