Abychom nemuseli v současných hicech do obchodu pro pečivo, pekl jsem včera po dvakráte dle svého receptu.
Prvně to bylo doslova, tedy chléb z bílé mouky (202.), podruhé jsem kořenící sůl nahradil třemi lžícemi medu a čtyřmi lžícemi rozinek, takže vznikla jakási vánočka (203.), i když, jak už po několikáté, tomu něco malinko chybělo, zapomněl jsem na onu povinnou lžičku soli, zajišťující v každém pečivu, že výsledné chutě jsou výrazné...
Ale byla to jen malá šmouha na dobrém výsledku...
K osobní stránce člena Tanečního divadla Mimi Fortunae, šťastného otce dvou bezva dětí, Filipa a Lenky, manžela jisté paní Pavly, webdesignéra, (bývalého) středoškolského učitele a tak trochu spisovatele patří i tato stránka se zkušenostmi na dané téma...
O všech níže uvedených návodech lze říci:
Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...
neděle 17. června 2012
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat