- Jedno, když nám došel chléb, jsem sáhl po směsi Bauernbrot (208.), tedy Grafschafter z LIDLu z Německa, ale nějak to nebylo nic extra.
- Jednou jsem pekl oblíbený karamelovník (209.) od Vitany.
Se začátkem září po dlouhé době experimentuji. Spojil jsem vlastně dva recepty, na biskupský chlebíček a na domácí bílý chléb, jenž byl jeden čas naší klasikou, jak jsem tu ostatně psal...
Takže, upravil jsem si poněkud náš oblíbený recept na biskupský chlebíček v jeho podobě "na hrníčky", a to následovně:
250 g měkkého tvarohu (vanička, jak se prodává)Program 4 Sladký / 1250g / rychlý - funguje to, právě ochutnávám... Nazvěme to medový biskupský chlebík (210.).
50 g tuku (Stella)
10 lžic mléka 3,5%
1 hrnek cukru (což je cca 150g)
5 tabletek umělého sladidla
jeden vanilkový cukr (20g)
1 hrnek hrubé mouky (cca 170 g)
2 hrnky polohrubé mouky (cca 340 g)
150 ml vody
21 g droždí
hrnek rozinek (cca 160 g)
2 PL medu
1/4 čl soli
Výsledný produkt není ani buchta, ani chleba, ani nadýchaný, ani splasklý, prostě tak něco mezi. Uvidím, co na to řekne ráno zbytek rodiny, teď už spící...
Žádné komentáře:
Okomentovat