O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 2. září 2012

Jiný biskupský

V srpnu jsem, nepletu-li se, pekl jen dvakrát:
  • Jedno, když nám došel chléb, jsem sáhl po směsi Bauernbrot (208.), tedy Grafschafter z LIDLu z Německa, ale nějak to nebylo nic extra.
  • Jednou jsem pekl oblíbený karamelovník (209.) od Vitany.


Se začátkem září po dlouhé době experimentuji. Spojil jsem vlastně dva recepty, na biskupský chlebíček a na domácí bílý chléb, jenž byl jeden čas naší klasikou, jak jsem tu ostatně psal...
Takže, upravil jsem si poněkud náš oblíbený recept na biskupský chlebíček v jeho podobě "na hrníčky", a to následovně:
250 g měkkého tvarohu (vanička, jak se prodává)
50 g tuku (Stella)
10 lžic mléka 3,5%
1 hrnek cukru (což je cca 150g)
5 tabletek umělého sladidla
jeden vanilkový cukr (20g)
1 hrnek hrubé mouky (cca 170 g)
2 hrnky polohrubé mouky (cca 340 g)
150 ml vody
21 g droždí
hrnek rozinek (cca 160 g)
2 PL medu
1/4 čl soli
Program 4 Sladký / 1250g / rychlý - funguje to, právě ochutnávám... Nazvěme to medový biskupský chlebík (210.).
Výsledný produkt není ani buchta, ani chleba, ani nadýchaný, ani splasklý, prostě tak něco mezi. Uvidím, co na to řekne ráno zbytek rodiny, teď už spící...

Žádné komentáře:

Okomentovat