O všech níže uvedených návodech lze říci:


Není-li uvedeno jinak, dle "štítku článku" (to je to skupinové třídění pod článkem, každý článek je zařazen do jedné či více skupin) se dozvíte, z které směsi na domácí chléb byl chléb pečen (v podstatě buď Rivercote z LIDLu nebo Korngold z rakouského Hoferu), a použito bylo vždy, pokud nepíšu jinak, 500g směsi (tedy polovina sáčku)...
Občas si sem vkládám i jiné recepty než recepty pro domácí pekárnu, označuji je pak štítkem "jiné recepty", například na palačinky...

neděle 14. října 2012

Klasika stálá III.

Výsledkem pečení podle níže uvedeného receptu / složení surovin je moc dobrá domácí vánočka (214.), měl jsem ji ve středu na "pochoďáku", a pekl ji dnes, vylepšenou o jedno vejce a s nahrazením 1 dcl vody mlékem (215.) - už krájím., voní... A stala se dnešní večeří, s jogurtem :-) I pro mne :-))
240 g polohrubé mouky
260 g hladké mouky
350 ml vody
21 g droždí
1/2 čl soli
5 tbl sladidla
50 g tuku (Stella)
2 PL ovesných vloček
2 PL pšeničných vloček
3 PL medu
6 PL rozinek
Program 5 rychlý / 1250 g / střední.
Článečky, v nichž jsem o tomto receptu hovořil, se jmenovali Klasika stálá a Klasika stálá II., proto v tom značení pokračuji...

Žádné komentáře:

Okomentovat